Tour de Classe dag 1

 

Het regent, het regent, de kindjes worden nat. Wij hebben niet kunnen klagen over de liters regen die er uit de lucht gevallen zijn vandaag. Onze drinkbussen werden rijkelijk gevuld en onze onderbroeken volledig gewassen. Maar het mooiste van allemaal was dat de kinderen ook nog bleven lachen! Nat, natter, natst, het maakte niet meer uit. Na wat versnaperingen trokken we er weer op uit.

Klaar om te vertrekken!? Oei nee, Jolijn haar fiets is op slot. Och nee, de sleutel steekt nog in haar boekentas. En haar boekentas staat nog thuis. En haar mama is toch zeker niet al vertrokken. ‘Mama, zie jij het zitten om mijn sleutel te brengen?’

Twee uurtjes later (na toch wat wachttijd op de gouden sleutel van Jolijntje) kwamen we aan bij het gezellige huisje van An. We stonden net onder het afdakje en BAM, er kwam twee keer zoveel water uit de lucht gevallen. Na een goede opwarming van de heerlijke soep konden we toch terug verder. Richting Mariam! Daar werden we uitgebreid verwelkomd door zusje Hazel. Even een lekker koekje en drankje eten en weer op weg, naar Elle.

Pf, zucht, blaas, wat een heuvels dat wij moesten fietsen om tot bij Elle te komen. Maar dat was snel vergeten, want we kregen onmiddellijk een droge handdoek aangereikt en een lekkere wafel. En voor de volwassenen een lekkere, warme koffie.

Wat was het moeilijk om daar terug te vertrekken. Al onze natte kleren terug aandoen, helm op. Naar de Spar! ‘Regent het hier binnen Marie?’ zei een verkoopster. Waarop de andere verkoopster (Kathy genaamd) antwoordde: ‘Nee, dat zijn den die!’

Trots met onze aankoop voor het lekkere eten gingen we op weg naar Florian en Pepijn. Woow, wat een lekkere appelcrumble. En yes, onze kleren in de droogkast. Hmmm die pelletkachel is daar goed warm.  Na deze opwarming nog een ellenlange tocht richting Jutta. Woehoe! Alle natte kleren uit en in de droogkast. Tenten opzetten, ons installeren, eten klaarmaken, …. De avond vliegt voorbij!

De kinderen kruipen nu hun bedje in en zeggen vaarwel regen. Hopend op een klein sprankeltje zon ons bedje in. Slaapwel en tot morgen!

Maar eerst nog een avondliedje: (vul zelf de rijmwoorden in)

Hip, hip, hip, de tour de classe
We rijden af en toe door een …

’t Begon een heel klein beetje nat,
En Emma haar band was …

In een wip stonden de tenten recht,
waar had Jolijn haar sleuteltje …?

De hond van Jutta is geen poes,
het lekkerst van de dag was de choco…

3 thoughts on “Tour de Classe dag 1

  1. Hallo leuke klas bartenevelien 🙂
    Het was aanstekelijk om jullie enthousiasme te zien en mee te maken zelfs met de regen, super!!
    Veel plezier verder samen!
    Jorinde

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s