Tour de classe dag 3

Onze nacht in het huisje van Sarah en Geert (ouders Sterre) was wel erg goed georganiseerd. Na een leuke nacht in de plezante tenten werden we ’s ochtends gewekt met alweer een prachtig lied, gezongen door Bart. Op aanvraag van de kinderen kwam er: ‘Ik spring uit een vliegmachine, alleen maar om jou te zien ….’

De kinderen deden hun ogen open en dachten ‘oh nee, niet weer Bart!’. Om 8 uur vertelden de kinderen aan Evelien dat ze toch een uurtje later hebben mogen slapen. Ze waren erg blij dat de supertoffe Evelien terug was en besloten om haar onmiddellijk in te schakelen bij het opruimen van de tenten. Aha ja, dat is een specialiteit van haar!

Bart was alvast naar de bakker geweest met de kookploeg en daar kwamen lekkere broden en sandwichkes op de tafel. Het buikje werd weer rond gegeten en Juul bracht een speciaal rijmliedje waarin duidelijk gemaakt werd. ‘We gaan vertrekken!’

We bedankten Sarah voor alle hulp en het verblijf in hun huisje en gingen op weg. Even onze poep weer laten wennen aan die zadels en al fietsend naar het huisje van Juul. Ons brood was WEER op, dus gingen we nog snel naar de beste bakker van Tienen om ons besteld brood op de naam ‘Juul’ af te halen. Juul riep in blijdschap: ‘Mijn naam staat op ELKE zak geschreven!’ We kregen bij hen thuis lekkere wentelteefjes en een demonstratie van de kleine broer zijn elektrische dinosaurus. Eliot toonde ons hoe je i.p.v. wentelteefjes met suiker, suiker met wentelteefjes moest eten.

Na het huis van Juul volledig overhoop gegooid te hebben, vertrokken we tevreden en in de gietende regen richting Eliksem. In het huis van Nubi werden we uitgebreid verwelkomd door twee gigantische, harige (volgens Bart) en fantastische, mooie (volgens Evelien) Olav en Suki. We kregen lekkere warme chocolademelk met slagroom, aardbeien met slagroom en volgens Alexandre zijn interpretatie: slagroom met slagroom. Alexandre dacht nadien: ‘Laat ik even mijn slagroommond proper maken door de twee kleine hondjes’ en kroop samen met de hondjes in de bench. Wat een grappig(volgens Bart) en prachtig (volgens Evelien) zicht was dat!

1.2.3. op weg naar Marike. ‘Alexandre, waar is jouw helm?’ Oh ja! Even terug fietsen met Evelien…. Helmpje zoeken en terug naar de groep. Evelien: ‘ Alexandre, waar is jouw fluohesje?’ Oh ja! *zucht* Even terug fietsen met Evelien…. Pai stond al klaar met het fluohesje en was voorbereid op de vergeetachtigheid van Alexandre. Laatste check, heb je zeker en vast alles!? Ja? Oké, naar Marike!

Na een hartelijke verwelkoming bij de Van Poecks, na het opzetten van de tenten, na de installatie van de bedjes, na het lekkere eten (MET gebakken patatjes) maakten we ons klaar voor een natte dag. Maar liever ’s nachts de regen dan door de dag de regen. We maakten ons toch even zorgen over het onweer, de eventueel overstromende beek en de regen. Maar de kinderen gingen als echte die-hards hun tent in en sliepen als roosjes.

En ook om deze blogpost af te sluiten, hier even het avondliedje van de dag:

Vanochtend waren we weer met 19
en Bart zong over ‘Ik spring uit een vliegmachien’…

Dan zaten de kinderen op een vliegende schotel te gillen
want ze vielen allemaal op hun dikke billen…

In de Delhaize namen we 5 kilo patatten mee
maar gingen we ze nu bakken, of wordt het toch puree …

Bij Juul ligt de tuin nog een beetje scheefjes,
maar het lekkerst van al waren de wentelteefjes …

Nubi heeft twee hele kleine, schattige, lieve hondjes,
alleen bijten ze nogal graag in Alexandre zijn kontje(s) …

Jolijn deed de afwas, super goed en snel,
en Maxine die speelt vals bij het voetbalspel…

Wat is het hier gezellig in het huis van Marike,
en bovendien was het een super, super lekker broccolike …

 

2 thoughts on “Tour de classe dag 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s